Okres Świąt Bożego Narodzenia to czas w którym spędzamy  zimowe chwile w gronie znajomych i współpracowników.

Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy
Menu Wigilijne w którym znajd
ą Państwo tradycyjne świąteczne
specjały oraz smaczne słodkości.

Świąteczne spotkania dla firm to wspaniała tradycja i wyjątkowa metoda na zbliżenie do siebie ludzi. Doświadczenie chwil bycia razem, w sytuacji innej niż codzienna praca, wydobywa z ludzi wartości mogące przyczynić się do rozwoju firmy, jej sukcesów a także poczucia satysfakcji i spełnienia pracujących tam osób.  

Cudowne aromaty, kolory i smaki naszych potraw pobudzą apetyt i przypomną smaki dzieciństwa.

Oferujemy profesjonalną obsługę spotkania wigilijnego w Państwa firmie i gwarantujemy, że nasze tradycyjne, przepyszne dania świąteczne sprawią, że będzie ono niezapomniane!

 

ZESTAW I

Opłatek na sianku

ZUPA:
Barszcz czerwony z uszkami z grzybami

DANIE GORĄCE:
– Karp w złocistej panierce z ziemniaczkami

DODATKI:
Do wyboru jedna pozycja:
kapusta z grochem
buraczki zasmażane

DESER:
Do wyboru na paterze:
makowiec 
jabłecznik

NAPOJE:
( bez ograniczeń)
kompot z suszu
woda mineralna

Cena zestawu: 45


 ZESTAW  II

Opłatek na sianku

ZUPA:
 Do wyboru jedna pozycja:
Barszcz czerwony z uszkami z grzybami
Zupa grzybowa Dary Lasu z łazankami

DANIE GORĄCE:
Do wyboru jedna pozycja:
Karp w złocistej panierce z ziemniaczkami
– Pstrąg pieczony  z ziemniaczkami
Sola w sosie cytrynowym z kluskami śląskimi

DODATKI:
Do wyboru jedna pozycja:
kapusta z grochem
ćwikła z chrzanem
kapusta kiszona z marchwią

DESER:
 Do wyboru jedna pozycja:
tradycyjna kutia z bakaliami
sernik na ciepło z lodami i musem pomarańczowym

PRZEKĄSKI:
– sałatka jarzynowa
śledź w sosie musztardowym
-ryba po grecku
-pierogi z kapustą i grzybami z sosem kurkowym
pieczywo

NAPOJE:
(wliczone w cenę)
kompot z suszu
kawa herbata, woda mineralna, soki  

Cena zestawu: 70 zł


ZESTAW III

Opłatek na sianku

ZUPA:
Do wyboru jedna pozycja (jednakowa dla wszystkich):
Barszcz czerwony z uszkami z grzybami
Domowy żurek na zakwasie z grzybami

DANIE GORĄCE:
Do wyboru ( 2 rodzaje na półmisku):
Morszczuk w panierce z pestek  dyni
Dorsz na sosie cytrynowo -maślanym
Grillowany łosoś w sosie musztardowo-miodowym 

DODATKI:
 Do wyboru trzy pozycję:
kapusta z grochem buraczki na ciepło
ćwikła z chrzanem bukiet warzyw
– dziki ryż, ziemniaczki pieczone, kluseczki szałwiowe

DESER:
Do wyboru jedna pozycja:
sernik na musie pomarańczowym
– pieczone jabłko faszerowane bakaliami z białą czekoladą
strudel jabłkowy z sosem waniliowym

PRZEKĄSKI:
śledź przyrządzony na 3 sposoby,
-bukiet ryb z góralskiej wędzarni,
-sałatka
jarzynowa tradycyjna,
-jaja faszerowane różnymi pastami
,
ryba po grecku, -deska serów, 
– pierogi z kapustą i grzybami z sosem kurkowym, pieczywo

NAPOJE:
kompot z suszu, kawa herbata, woda mineralna, soki – bez ograniczeń

  Cena zestawu : 95zł


ZESTAW IV

 Opłatek na sianku

 PRZYSTAWKA:
Do wyboru jedna pozycja:
Oscypek w cieście francuskim
– Śledź  w musztardzie dijon

ZUPA:
Do wyboru jedna pozycja (jednakowa dla wszystkich):
Barszcz czerwony z uszkami z grzybami
Zupa grzybowa Dary Lasu z łazankami
Zupa rybna z  ziołowymi grzankami

DANIE GORĄCE:
Do wyboru dwie pozycje:
– Grillowany  Dorsz  na warzywach
Roladki z łososia i soli
– Grillowany Sandacz w sosie porowo-śmietanowym

DODATKI:
Do wyboru trzy pozycję:
kapusta z grochem
buraczki na ciepło
kluseczki szałwiowe
warzywa grillowane
– pieczone ziemniaki

DESER:
Do wyboru jedna pozycja (jednakowa dla wszystkich):
Sernik z musem pomarańczowym na ciepło
Nugat z bakaliami na sosie czekoladowym
– Pieczone jabłko z bakaliami oraz białą czekoladą

ZIMNE PRZEKĄSKI:
śledź przyrządzony na 3 sposoby
bukiet ryb z góralskiej wędzarni
sałatka fasolowa
– sałatka makaronowa z tuńczykiem
jaja faszerowane mix,
karp w galarecie
– pierogi z kapustą i grzybami okraszone cebulką
deska mięs pieczonych
deska ciast: piernik, keks, makowiec
– kulebiak z kapustą i grzybami
-pieczywo

NAPOJE:
kompot z suszu
kawa herbata, woda mineralna, soki – bez ograniczeń
lampka białego wina

 cena: 110


 

Dodatkowe atrakcje kulinarne:

  •    Stół wiejski – kiełbasy staropolskie, kaszanki wiejskie, pasztety, bigos, chleb

wiejski, smalec, ogórki kiszone

  • Stół można wzbogacać w udźca wieprzowego, udźca z dzika
  • Prosię pieczone w całości
  •          Słodka zagroda – ciasta świąteczne, galaretki w różnych smakach, owoce tranżerowane, mini deserki (tiramisu, panna cotta, krem brulee)

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress