/assets/img/slider/_default.jpg

Zarezerwuj pokój

dla Siebie

Przyjęcia okolicznościowe

Specjalizujemy się w organizacji zarówno mniejszych jak i większych przyjęć okolicznościowych. Chrzciny, komunia, a może urodziny spędzone w gronie najbliższych osób? Zapewniamy zaangażowany personel, który zadba o wszystkie szczegóły, tym samym pozbawiając Państwa jakichkolwiek zmartwień związanych z organizacją. Dzięki zespołowi posiadającemu wieloletnie doświadczenie, jesteśmy w stanie zagwarantować profesjonalną pomoc w organizacji imprez, które na długo pozostaną w pamięci Twoich Gości.

Więcej informacji o przyjęciach okolicznościowych otrzymają Państwo pod numerem
telefonu 880-881-610 lub pod adresem mailowym hoteldabrowski@hoteldabrowski.pl

Przedstawiamy Państwu przykładowe menu komunijne w tradycyjnym wydaniu.

MENU Komunijne 2018

I. Zupa:

Bulion królewski z kołdunami z dziczyzny lub krem z białych szparag z chipsem z wędzonego boczku

II. Danie główne:

Filet a’la devolay faszerowany masełkiem i koperkiem
Soczysta polędwiczka wieprzowa w papilocie szynki parmeńskiej
Tradycyjny złocisty panierowany kotlet schabowy z kością
Roladka wołowa przyrządzana na sposób śląski
Roladka wieprzowa z grzybami leśnymi oraz pastą truflową

Dodatki:

-Ziemniaki młode z koperkiem, kluski śląskie, frytki
-Zestaw surówek (mizeria, surówka z kapusty pekińskiej, buraczki z chrzanem lub młoda kapusta zasmażana)

Deser:

Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną lub Tort okolicznościowy

Zimna płyta:

-Półmisek wędlin polskich
-Roladka na szpinakowym naleśniku z musem twarożkowym i łososiem wędzonym
-Tymbaliki drobiowe oraz wieprzowe
-Sałatki (dwa rodzaje: tradycyjna jarzynowa, gyros lub grecka z serem feta)
-Półmisek serów z bakaliami i winogronem
-Jajka faszerowane 2 rodzajami past (tuńczyk, brokuł, łosoś, papryka, trufla)
-Rożki z szynki faszerowane musem chrzanowym
-Ryba po grecku lub filet z białej ryby w zalewie octowej
-Roladki schabowe faszerowane sosem tatarskim lub mini szaszłyki caprese z świeżą bazylią
-Galantyna z piersi kurczaka w galarecie
-Pieczywo

I Kolacja na ciepło:

-Pieczona noga kacza marnowana w wędzonej śliwce i rozmarynie, podawana z kluseczkami z masełkiem szałwiowym, zasmażanymi buraczkami

II Kolacja na ciepło:

-Barszczyk czerwony z pasztecikiem lub Coq au vin z czosnkową bagietką

Napoje:

-woda niegazowana z cytryną, soki w dzbankach bez ograniczeń
-kawa i herbata bez ograniczeń
-ciasto mokre + kruche układane na paterach na stołach oraz patery z owocami