Specjalizujemy się w organizacji mniejszych przyjęć okolicznościowych.

Przyjęcie weselne spędzone w gronie najbliższej rodziny i przyjaciół? Zapewniamy profesjonalny personel, który zadba o wszystkie szczegóły, tym samym pozbawiając Cię jakichkolwiek zmartwień w tym wyjątkowym dniu. Dzięki zespołowi z wieloletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej, jesteśmy w stanie zagwarantować profesjonalną pomoc w organizacji przyjęcia, które wzbudzi podziw i na długo pozostanie w pamięci i sercu obecnych Gości.

Podejmiemy się realizacji najoryginalniejszych pomysłów oferując przy tym:

  • Profesjonalną obsługę, która zadba o organizacje przyjęcia
  • Wykwintne dania, bogate menu
  • Lampkę wina musującego na powitanie Gości
  • Apartament dla nowożeńców w prezencie od Hotelu
  • Pokoje dla Gości weselnych w specjalnych cenach

Uroczystość Państwa możemy wzbogacić o dodatkowe usługi:

  • Bufet staropolski
  • Słodki stół (mini deserki, ciasta bankietowe, patery z owocami)
  • Fontanna czekoladowa
  • Barek z alkoholami

Do każdego przyjęcia podchodzimy indywidualnie, dbając o każdy szczegół aby Państwa uroczystość wpisała się w pamięci obecnych jako niezapomniane przeżycie.


PRZYKŁADOWE MENU W ZAŁĄCZNIKU:

OFERTA OBIADU UROCZYSTEGO WESELNEGO

Na powitanie: Wino musujące dla Gości

Zupa:

  • Krem z białych warzyw podawany z chipsem z boczku oraz świeżą pietruszką
  • Krem grzybowy podawany z groszkiem ptysiowym
  • Bulion królewski z żulien warzywnym oraz makaronem
  • Krem serowo-cebulowy podawany z groszkiem ptysiowym
  • Krem z brokułów podawany z grzankami

Dania główne 5 rodzajów mięs: 2,5 mięsa na osobę (na półmiskach)

  • Koperta wieprzowa faszerowana borowikami i pieczarkami oraz serem żółtym
  • Kotlet schabowy z kością
  • Kotlet drobiowy panierowany w płatkach
  • Schab a’ la Cordon Bleu
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
  • Filet drobiowy panierowany migdałach
  • Kotlet a’ la Devolay nadziewany koperkiem i masłem
  • Drumsticks z kurcząt w panierce na ostro
  • Pieczone kacze nogi lub piersi marynowane w gruszkach i pomarańczy
  • Rolada wołowa podawana na sposób śląski
  • Karczek pieczony lub grillowany marynowany w ziołach
  • Pieczony schab ze śliwką

Dodatki (do wyboru 4):

  • Ziemniaki z wody z masełkiem oraz koperkiem
  • Ćwiartki z ziemniaków pieczone
  • Frytki belgijskie
  • Frytki cienkie
  • Mini kluseczki gnocchi
  • Kluski śląskie
  • Kluski szare
  • Kluski mięsne
  • Ziemniaki puree z koperkiem
  • Kasza gryczana duszona z warzywami

Surówki (3 do wyboru:)

  • Mix zielonych sałat z sosem jogurtowym lub vinegre ziołowym
  • Surówka z marchewki ze świeżym sokiem z pomarańczy oraz jabłkiem
  • Świeży seler z jabłkiem, orzechami i rodzynkami okraszona śmietaną
  • Buraczki z chrzanem
  • Surówka z białej kapusty a’la colesław
  • Mizeria
  • Surówka z czerwona kapusty z jabłkiem
  • Modra kapusta podawana na ciepło okraszana boczkiem
  • Młoda kapusta zasmażana z koperkiem (sezonowo)
  • Kapusta kiszona zasmażana z kminkiem i okraszana boczkiem

Deser:

  • Puchar lodowy podawany z owocami sezonowymi i bitą śmietaną

Zimna płyta (Wybór  8 elementów):

  • Szynka z musem chrzanowym w galarecie
  • Sałatka z wędzonym kurczakiem i brokułami
  • Sałatka z brokułem i jajkiem
  • Sałatka z serem feta i arbuzem
  • Sałatka z łososiem i fetą
  • Sałatka z suszonymi pomidorami
  • Sałatka z pora
  • Sałatka grecka
  • Sałatka Caprese
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Mini tatar z polędwicy wołowej z przepiórczym jajkiem
  • Biała ryba na kwaśno
  • Ryba po grecka
  • Śliwka suszona w boczku
  • Schab pieczony ze śliwką
  • Deska serów – mix serów z całego świata
  • Półmisek wędlin – mix wędlin z całego świata
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Roladki z tortilli nadziewane musem łososiowym
  • Tymbaliki drobiowe
  • Galaretka wieprzowa-zimne nóżki
  • Śledź w sosie musztardowym
  • Śledź w oleju z cebulką
  • Śledź w śmietanie
  • Pierś z kaczki podawana na zimno z wytrawnym sosem żurawinowym lub borówkowym
  • Pieczywo podawane na ciepło

KOLACJA NA GORĄCO:

  • Rubinowy barszcz z mięsnym krokietem 17 zł
  • Żurek z jajkiem kiełbaską i ziemniakami 17 zł
  • Vol’ au’ vent z ciasta francuskiego z sosem grzybowym, grillowanym kurczakiem i świeżą pietruszką 30 zł
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem podawana z ziemniaczkami oraz mix zielonych sałat 25 zł
  • Gulasz strogonow z warzywami i bagietką czosnkową 25 zł
  • Gulasz bogracz na sposób węgierski 25 zł
  • Pieczeń wieprzowa w sosie własnym z kolorowym pieprzem podawana z kluseczkami gnocchi i zestawem surówek 20 zł
  • Pieczeń wołowa w sosie własnym z kolorowym pieprzem podawana z kluseczkami gnocchi i mix sałat 35 zł
  • Tagiatelle z grillowanym kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym oraz zieloną pietruszką 20 zł
  • Penne z grillowanym łososiem 22 zł
  • Spaghetti bolognese 20 zł
  • Żeberka podawane na kapuście z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty z jabłkiem 25 zł
  • Kotlet wiedeński podawany z kulkami ziemniaczanymi i mix sałat 25 zł

Kawa, herbata, soki w karafkach, woda niegazowana z owocami w karafkach w ilości nieograniczonej.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress