Okres Świąt Bożego Narodzenia to czas w którym spędzamy zimowe chwile w gronie znajomych i współpracowników.
Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy
Menu Wigilijne w którym znajdą Państwo tradycyjne świąteczne
specjały oraz smaczne słodkości.
Świąteczne spotkania dla firm to wspaniała tradycja i wyjątkowa metoda na zbliżenie do siebie ludzi. Doświadczenie chwil bycia razem, w sytuacji innej niż codzienna praca, wydobywa z ludzi wartości mogące przyczynić się do rozwoju firmy, jej sukcesów a także poczucia satysfakcji i spełnienia pracujących tam osób.
Cudowne aromaty, kolory i smaki naszych potraw pobudzą apetyt i przypomną smaki dzieciństwa.
Oferujemy profesjonalną obsługę spotkania wigilijnego w Państwa firmie i gwarantujemy, że nasze tradycyjne, przepyszne dania świąteczne sprawią, że będzie ono niezapomniane!
ZESTAW I
– Opłatek na sianku
ZUPA:
– Barszcz czerwony z uszkami z grzybami
DANIE GORĄCE:
– Karp w złocistej panierce z ziemniaczkami
DODATKI:
Do wyboru jedna pozycja:
– kapusta z grochem
– buraczki zasmażane
DESER:
Do wyboru na paterze:
– makowiec
– jabłecznik
NAPOJE:
( bez ograniczeń)
– kompot z suszu
– woda mineralna
Cena zestawu: 45 zł
ZESTAW II
– Opłatek na sianku
ZUPA:
Do wyboru jedna pozycja:
– Barszcz czerwony z uszkami z grzybami
– Zupa grzybowa Dary Lasu z łazankami
DANIE GORĄCE:
Do wyboru jedna pozycja:
– Karp w złocistej panierce z ziemniaczkami
– Pstrąg pieczony z ziemniaczkami
– Sola w sosie cytrynowym z kluskami śląskimi
DODATKI:
Do wyboru jedna pozycja:
– kapusta z grochem
– ćwikła z chrzanem
– kapusta kiszona z marchwią
DESER:
Do wyboru jedna pozycja:
– tradycyjna kutia z bakaliami
– sernik na ciepło z lodami i musem pomarańczowym
PRZEKĄSKI:
– sałatka jarzynowa
– śledź w sosie musztardowym
-ryba po grecku
-pierogi z kapustą i grzybami z sosem kurkowym
– pieczywo
NAPOJE:
(wliczone w cenę)
– kompot z suszu
– kawa herbata, woda mineralna, soki
Cena zestawu: 70 zł
ZESTAW III
– Opłatek na sianku
ZUPA:
Do wyboru jedna pozycja (jednakowa dla wszystkich):
– Barszcz czerwony z uszkami z grzybami
– Domowy żurek na zakwasie z grzybami
DANIE GORĄCE:
Do wyboru ( 2 rodzaje na półmisku):
– Morszczuk w panierce z pestek dyni
– Dorsz na sosie cytrynowo -maślanym
– Grillowany łosoś w sosie musztardowo-miodowym
DODATKI:
Do wyboru trzy pozycję:
– kapusta z grochem – buraczki na ciepło
– ćwikła z chrzanem – bukiet warzyw
– dziki ryż, ziemniaczki pieczone, kluseczki szałwiowe
DESER:
Do wyboru jedna pozycja:
– sernik na musie pomarańczowym
– pieczone jabłko faszerowane bakaliami z białą czekoladą
– strudel jabłkowy z sosem waniliowym
PRZEKĄSKI:
– śledź przyrządzony na 3 sposoby,
-bukiet ryb z góralskiej wędzarni,
-sałatka jarzynowa tradycyjna,
-jaja faszerowane różnymi pastami,
–ryba po grecku, -deska serów,
– pierogi z kapustą i grzybami z sosem kurkowym, pieczywo
NAPOJE:
– kompot z suszu, kawa herbata, woda mineralna, soki – bez ograniczeń
Cena zestawu : 95zł
ZESTAW IV
– Opłatek na sianku
PRZYSTAWKA:
Do wyboru jedna pozycja:
– Oscypek w cieście francuskim
– Śledź w musztardzie dijon
ZUPA:
Do wyboru jedna pozycja (jednakowa dla wszystkich):
– Barszcz czerwony z uszkami z grzybami
– Zupa grzybowa Dary Lasu z łazankami
– Zupa rybna z ziołowymi grzankami
DANIE GORĄCE:
Do wyboru dwie pozycje:
– Grillowany Dorsz na warzywach
– Roladki z łososia i soli
– Grillowany Sandacz w sosie porowo-śmietanowym
DODATKI:
Do wyboru trzy pozycję:
– kapusta z grochem
– buraczki na ciepło
– kluseczki szałwiowe
– warzywa grillowane
– pieczone ziemniaki
DESER:
Do wyboru jedna pozycja (jednakowa dla wszystkich):
– Sernik z musem pomarańczowym na ciepło
– Nugat z bakaliami na sosie czekoladowym
– Pieczone jabłko z bakaliami oraz białą czekoladą
ZIMNE PRZEKĄSKI:
– śledź przyrządzony na 3 sposoby
– bukiet ryb z góralskiej wędzarni
– sałatka fasolowa
– sałatka makaronowa z tuńczykiem
– jaja faszerowane mix,
– karp w galarecie
– pierogi z kapustą i grzybami okraszone cebulką
– deska mięs pieczonych
– deska ciast: piernik, keks, makowiec
– kulebiak z kapustą i grzybami
-pieczywo
NAPOJE:
– kompot z suszu
– kawa herbata, woda mineralna, soki – bez ograniczeń
– lampka białego wina
cena: 110 zł
Dodatkowe atrakcje kulinarne:
- Stół wiejski – kiełbasy staropolskie, kaszanki wiejskie, pasztety, bigos, chleb
wiejski, smalec, ogórki kiszone
- Stół można wzbogacać w udźca wieprzowego, udźca z dzika
- Prosię pieczone w całości
- Słodka zagroda – ciasta świąteczne, galaretki w różnych smakach, owoce tranżerowane, mini deserki (tiramisu, panna cotta, krem brulee)